Relatia de cuplu pe perioada pandemiei – scurt test

Sa petreci timp non-stop cu partenerul este cu siguranța ceva nou, cel puțin pentru unii. De la mersul la serviciu, ieșitul cu prietenii sau la cumpărături, mersul la sala, acum faci totul împreună cu partenerul. Acest lucru poate deveni copleșitor in cuplu, deoarece o relație sănătoasă presupune atât activități împreună cat si activități separate. E normal ca in aceasta perioada sa apară schimbări pe plan emoțional legat de relația de cuplu.


Cum a fost afectată relația voastră de cuplu in acest context al izolării acasă?


Pentru a înțelege mai bine prin ce treceți acum, îți propun un scurt test care a te ajute sa înțelegi mai bine in ce stadiu se afla relația voastră de cuplu. Te invit sa îți rezervi câteva minute si sa reflectezi cu sinceritate asupra răspunsurilor. Pentru un overview mai bun poți chiar sa îți notezi răspunsurile. In acest fel vei putea găsi răspunsurile potrivite si vei putea descoperi care sunt punctele tari sau slabe ale relației.

1. Ce activități separate aveți in cursul unei săptămâni înainte de izolare? Ce favoriza derularea acestor activitati?


2. Ce activități individuale desfășurați acum?


3. Ce activități de cuplu aveati inainte pandemiei? Ce favoriza derularea acestor activitati?


4. Ce activități de cuplu aveti acum?


5. Cum ati descrie relatia voastra dinainte de izolarea acasa?


6. Cum descrii relatia voastra acum?


7. Ce anume face ca relația sa fie una funcțională / disfuncțională?


8. Lipsește ceva relației tale?


– Daca da, ce anume?
– Daca nu, care este fundamentul relatiei ?


9. Cat de des discuți cu partenerul despre buna functionare a relatiei voastre? Ce te împiedică sa faci asta / Ce te ajuta sa faci asta?


Acum, ca ai terminat, te invit sa observi răspunsurile tale. Ce emoție trezesc ele in tine? Cu totii meritam tot ce e mai bun, îndeosebi sa fim fericiti. In cazul in care crezi ca sunt încă aspecte care poti fi imbunatatite pentru ca relatia pe care o ai sa fie cea pe care ți-ai imaginat-o, te invit sa îmi scrii. Curajul înseamnă sa ceri ajutorul atunci cand ai nevoie.

Be the first to reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *