„TEATRUL EMOȚIILOR”

ATELIER DE MANAGEMENT AL EMOȚIILOR PENTRU COPII

14.08.2021 – ora 9:30

Scopul atelierului 

Părintele este primul care observă si răspunde nevoilor și sentimentelor propriului copil. Nu este întotdeauna ușor să știi cum să reacționezi la tristețea, furia sau ura simțită de propriul tău copil, iar pentru copiii aceste emoții sunt cu atât mai greu de înțeles și gestionat. Din acest motiv acest atelier vine în sprijunul părinșilro și al copiilor, deoarece aici copiii vor învăța cum să înțeleagă  și să exprime ceea ce simt de fapt.

Atelierul de management al emoțiilor este o activitate menită să contribuie la  dezvoltarea inteligenței emoționale, relaționale și a abilităților de „a fi” ale celor mici. În timpul fiecărei sesiuni, copiii vor împărtăși bucuriile, lucrurile de care sunt mândri, dificultățile cu care se confruntă și sentimentele.

În cele din urmă, în cadrul atelierului copiii vor exersa exprimarea teatrală sau improvizația prin punerea în scenă a unor situații simple din viața de zi cu zi. În acest fel, copilul experimentează împreună cu grupul, învață să asculte, să respecte, să felicite și, mai ales, să nu judece.

Atelierul este creat și condus de un psihoterapeut si un consilier psihologic cu experiență în lucrul cu copiii, adolescenții și adulții.

Obiectivele atelierului

  • Recunoașterea și exprimarea emoțiilor

Acest modul va permite copiilor să își exprime emoțiile prin exemple și situații trăite într-un cadru supervizat de un specialist.

  • Dezvoltarea creativității și a imaginației

Activitatea de teatru emoțional permite dezvoltarea simțului creativității și a imaginației.

  • Dezvoltarea încrederii și a stimei de sine

Activitățile din cadrul atelierului urmăresc dezvoltarea încrederii și a stimei de sine, astfel încât  copiii să se simtă mai încrezători în ei înșiși și în acțiunile lor.

  • Abilități de gestionare a situațiilor stresante

Prin intermediul teatrului emoțional, copiii vor putea face față mai ușor situațiilor stresante și anxietății pe care o pot  resimți de-a lungul vieții.

  • Relații funcționale între părinți și copii

Ca părinți  vă veți înțelege mai bine copiii, deoarece ei vor ști în urma atelierului cum să exprime ce gândesc, ce simt și de ce au nevoie.

Varsta: 7 – 9 ani

Participanti: maxim 7

Durata activitate: 1h 30 min

Pret: 40 lei

Formular de înscriere: https://forms.gle/WucPt2HEjb2qQqrm6

Be the first to reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *